Houten Robinia Schommel

 1.170,00 excl. btw
 1.595,00 excl. btw
 1.145,00 excl. btw
 650,00 excl. btw
 2.149,00 excl. btw
 1.495,00 excl. btw

Houten Robinia schommel: Urenlang speelplezier!

Op menig schoolplein en in speeltuinen komt u de houten Robinia schommel en Robinia vogelnestschommel tegen. Vaak wordt hier gekozen voor een houten Robinia schommel, een oerdegelijke schommel met een nest van gewapend touw en houten Robina staanders. Deze schommels zijn absoluut favoriet bij kinderen en er wordt urenlang in gespeeld.
Naast de vogelnest Robinia schommel bieden we de traditionele Robinia schommels aan. Meestal uitgevoerd met twee schommelplekken zodat twee kinderen tegelijkertijd kunnen schommel. Ook is het mogelijk om de traditionele schommel te combineren met de vogelnestschommel, dit geeft meer afwisseling op de speelplek en is daardoor uitdagender voor een bredere leeftijdsgroep.

Robinia hout is afkomstig uit diverse Europese bossen. Dit hardhout is uitermate geschikt voor een speeltoestel en bestand tegen vocht en gure weersomstandigheden. Buitendien zorgt de grillige vorm van de stammen voor een uniek product met een zeer fraaie uitstraling.

Houten schommel frame in het zand - Houten schommels - Robinia houten speeltoestellen - LuduQ speeltoestellen
Tampa robinia vogelnestschommel Houten schommelframe met vogelnest zitting - Houten schommels - Robinia houten speeltoestellen - LuduQ speeltoestellen

Robinia schommel als u van hout houdt

De keuze voor Robinia hout is vaak snel gemaakt door onze klanten als we ze overtuigen van de kwaliteit en duurzaamheid van dit product. Met een goede verankering staat een Robinia schommel garant voor jarenlang speelplezier. Soms is het ook simpelweg een keuze om optisch aansluiting te willen zoeken bij de omgeving. In een mooie groene natuurlijke omgeving komen houten speeltoestellen vaak veel beter tot hun recht, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling. Speeltoestel met veel kunststof en knallende kleuren is prachtig, maar doet wel wat met de uitstraling van een bos of recreatieterrein. Dat is ook een reden dat campingeigenaren bijvoorbeeld vaak voor houten Robinia schommels kiezen in plaats van metaal of kunststof.

LuduQ levert diverse andere houten Robina speeltoestellen, ook combinaties met wip- en veerelementen, een kabelbaan, speelhuisjes of klimmen en balanceren speeltoestellen kunnen gemaakt worden. Zo kan de gehele speelplaats dezelfde uitstraling krijgen. Meer weten over het Robinia hout? U leest er hier alles over!

Robinia Schommel, enkel of dubbel plezier?

Om een Robinia schommel te kunnen plaatsen is er voldoende ruimte nodig. Niet alleen voor de fysieke plaatsing van de vogelnestschommel, enkele of dubbele schommel, maar ook voor wat betreft de vrije valruimte. Het is natuurlijk belangrijk om de kinderen te beschermen en veilig te laten schommelen. Een ongelukje zit in een klein hoekje, dus wanneer ze van een schommel vallen is het niet de bedoeling dat ze bijvoorbeeld met andere speeltoestellen in aanraking kunnen komen.

Valondergronden bij schommels hebben aandacht nodig. Er moet goed bedacht worden welke materialen er toegepast worden en hoeveel vierkante meter er aan valondergrond nodig is. U wilt natuurlijk niet dat er onder de Robina schommel een mooi laagje boomschorsondergrond ligt en wanneer een kind op het hoogste punt van de schommel springt of valt, hij of zij op de tegels terecht komt.

Benieuwd of de houten schommels van Robina passen op uw schoolplein, recreatiepark, of in uw speeltuin? Heeft u vragen over plaatsingsruimte of vrije valruimte? Neem dan contact op met onze specialist. We staan u graag te woord om u te voorzien van het juiste advies!

Offerte of info aanvragen?