Bekijk hier enkele projecten van LuduQ Speeltoestellen

R. K. Basisschool Prof. Titus Brandsma Hoogeveen

Project: Schoolplein Titus Brandsma school Hoogeveen

Vraag: Vernieuwen schoolplein; verrassing na een aantal weken thuisonderwijs.

Onze oplossing: In een overleg met de school, de ouderraad en de leerlingenraad zijn de wensen geïnventariseerd voor het nieuwe schoolplein. Terwijl de kinderen thuisonderwijs kregen is het verwijderen van de oude toestellen begonnen om ruimte te maken voor een gloed nieuw plein waar naar hartenlust gespeeld kan worden.
Samen met hoveniersbedrijf Moes is gekeken naar de beste manier om groen te verwerken op het plein en LuduQ heeft gezorgd voor kunstgras onder alle speeltoestellen om het plein niet alleen veiliger maar ook vrolijker te maken. Het resultaat: een heuse verassing waar de kinderen van de Titus Brandsma school veel plezier van zullen beleven!

Lees meer in dit het enthousiaste krantenartikel! 

Meer informatie over dit product

stichting enschedese speeltuinen

Project: Speeltuinen SES in Enschede

Vraag: 2 speeltuinen vervangen

Oplossing: Al vanaf 2014 is Jan Boers (facilitair manager SES speeltuinen) onder de indruk van de mogelijkheden van TnT speeltoestellen en de samenwerking met LuduQ. Na het succes in 2014, complete speeltuinrenovatie speeltuin ‘t Mekkelholt, ook in 2015 en 2016 grote en uitdagende speeltoestellen geleverd voor 6 van de 18 speeltuinen.

De speeltuinen liggen er goed en onderhouden bij.. 2017 zal wel een jaar kunnen zijn van (pas op de plaats) Echter ook voor 2017 zijn er in 2 speeltuinen een aantal grote speeltoestellen vervangen. Hout is vervangen voor duurzame metalen speeltoestellen. LuduQ is trots op de prettige samenwerking met de SES, in de persoon van Jan Boers 

Meer informatie over dit product

speeltuinen Gemeente Emmen

Project: Speeltuinen in Dwarsstraat Zwartemeer

Vraag: Wat is er mogelijk binnen ons budget?

Onze oplossing: In het voorjaar van 2017 een goed gesprek gehad met Anjo Geertsema van de gemeente Emmen. Het voordeel van een eigen montageploeg in combinatie met betaalbare en uitdagende speeltoestellen heeft geresulteerd in een uitnodiging om met Lies Hemme van de dorpsraad van Zwartemeer om tafel te gaan en de wensen aan te horen.

Lies was erg verrast dat er zoveel mogelijk was binnen het budget.. bleek nog ruimte in het budget om 2 maanden alsnog een schommel bij te plaatsen.
Er is gekozen voor een schommel, duikelrek, speeltoestellen, voetbalgoal en wipelementen. Uiteraard gemonteerd en geplaatst op veilige ondergronden.

Meer informatie over dit product

Camping Blauwe Lantaarn

Project: Herinrichting Park en Speeltuin

Vraag: Vanuit De Blauwe Lantaarn kwam de vraag om mee te helpen aan de realisatie van een natuurlijke speelplek voor kleine kinderen en mindervalide kinderen.

Onze oplossing: LuduQ heeft in samenwerking met Mischa ter Braak en Rens Dibbets van De Blauwe Lantaarn, mee geholpen aan de realisatie van dit project. Er is gekozen voor de houten Robinia speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling. In het voorjaar heeft onze montageploeg een speelhuisje geplaatst, inclusief glijbaan, omringd door een mooie zandbak. Veel speelplezier! Daarnaast zijn er een duikelrek en een schommel gemonteerd voor de (mindervalide) kinderen. De nieuwe speeltuin is in het midden geplaatst van de nieuwe chalets, zodat u vanaf iedere veranda, prima een oogje in het zeil kunt houden op de spelende kinderen. Een ideale plek waar de kinderen op de camping in een veilige omgeving kunnen spelen.

Meer informatie over dit product

Speeltuin ‘t Mekkelholt

Project: Renovatie speeltuin ‘t Mekkelholt

Vraag: Willen jullie meedenken over de inrichting van speelplek ’t Mekkelholt? Het moet een speelplek worden waar kleine kinderen en minder valide kinderen kunnen spelen.

Onze oplossing: Jan Broers van SES kwam met bovenstaande vraag naar ons toe. ’t Mekkelholt is een van de achttien speelplekken van SES. In samenwerking met Jan Broers hebben wij het project opgepakt. De speelplek is voor een groot gedeelte op de schop gegaan.

Onze montageploeg heeft een klimtoestel geplaatst, waar ongeveer 40 kinderen tegelijk op kunnen spelen. Wij hebben tevens een schommel voor gehandicapte en minder valide kinderen gemonteerd en een speeltreintje geplaatst.

Logo speeltuin Mekkelholt - LuduQ speeltoestellen

Meer informatie over dit product

R.K. Onderwijsgemeenschap “Titus Brandsma”

Project: Schoolplein Titus Brandsma Hengelo

Vraag: Welke duurzame oplossing kan LuduQ bieden op het gebied van de speeltoestellen?

Oplossing: Samen met de directie van R.K. Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma is LuduQ gaan kijken naar nieuwe speeltoestellen. Op het schoolplein van Titus Brandsma in Hengelo stonden al speeltoestellen. Deze waren verouderd en aan vervanging toe. Op 12 maart zijn ze begonnen met het afbreken van de oude toestellen en 14 maart zijn de nieuwe speeltoestellen van LuduQ gemonteerd. Er zijn speeltoestellen voor zowel onder- als bovenbouw geplaatst. Er zijn drie verschillende speeltoestellen geplaatst in combinatie met een zachte valondergrond. Er is gekozen voor een duikelrek, een klein klimtoestel met glijbaan en een groot klimtoestel met glijbaan. Op beide speeltoestellen is gebruik gemaakt roestvrijstalen glijbanen, deze gaan langer mee en zijn beter voor het milieu dan de kunststofglijbanen.

Logo Titus Brandsma school - Opdrachten - LuduQ speeltoestellen

Meer informatie over dit product

Gemeente Dinkelland

Project: 3 speelplekken in gemeente Dinkelland

Vraag: Drie speelplekken in onze gemeente moeten nog worden ingevuld. Welke invulling adviseren jullie?

Onze oplossing: In samenwerking met Jan Busscher van de gemeente Dinkelland hebben we gekeken hoe we de drie speelplekken het beste kunnen invullen. Daarbij hebben we gekeken naar de doelgroep, de ruimte en het beschikbare budget. Bij locatie De Kerkuil in Denekamp kozen we voor een speeltoestel met een RVS glijbaan. Het speeltoestel is op maat gemaakt om het binnen de beschikbare ruimte te kunnen plaatsen. De prijs viel reuze mee. Ook op maat gemaakte speeltoestellen zijn bij LuduQ betaalbaar. Bij de locaties Albergen en Vasse hebben wij gekozen voor een schommel die tevens geschikt is voor kleine kinderen. Een duurzaam toestel voor groot speelplezier. Het toestel in Denekamp heeft de kleuren groen en grijs. De schommels hebben een zwarte en een rode kleur. Deze speeltoestellen zijn tevens te verkrijgen in de kleuren: rood, geel, blauw, groen en grijs.

Meer informatie over dit product

Gemeente Hengelo (Ov)

Project: 2 openbare speelplekken met RVS glijbanen

Vraag: Wij zoeken duurzame en onderhoudsvriendelijke speeltoestellen voor de openbare ruimte

Onze oplossing: Het speelveld aan de D. Dijkhuisstraat en J. Luikenstraat was toe aan een nieuwe klim-glijcombinatie. In samenwerking met Gemeente Hengelo plaatsten we een prachtige speeltoestel. Een combinatie van 2 vloeren, klimboog, klimspiralen, glijstang en een glijbaan.

De glijbaan is compleet van RVS en alle hekjes en staanders zijn verzinkt en voorzien van een fraaie poedercoating. Een erg belangrijke eis om de gunning van beide speelplekken te mogen ontvangen.

Het eindresultaat: een betaalbaar speeltoestel, met veel speelmogelijkheden. Volledig aan de eis voldaan met een duurzaam en onderhoudsvriendelijk karakter!

Meer informatie over dit product

OBS park Stokhorst

Project: OBS Park Stokhorst Enschede

Vraag: Kunnen we binnen ons budget een speeltoestel voor de bovenbouw én voor de onderbouw laten plaatsen?

Onze oplossing: Samen met Marcel de Boer, directeur van OBS Park Stokhorst te Enschede, op zoek naar nieuwe speeltoestellen voor de bovenbouw. Door de betaalbare prijsstelling ook een toestel voor de onderbouw kunnen ontwikkelen en plaatsen.

De bovenbouw heeft een ruimte van 8 x 5 meter..oei, dat wordt passen en meten. Gelukt een klim-hang-glijcombinatie te maken in de kleuren van de school.

Voor de onderbouw een schommel .. en ja een huisje en misschien ook wel een glijbaan. Zie hier een mooie combinatie van een klimmen en glijden met een speelhuisje met bankjes onderin!

Meer informatie over dit product

Gemeente Oldenzaal

Project: Speelplek in gemeente Oldenzaal

Vraag: Combinatie van 2 vloeren, trap en glijbaan.

Oplossing: In samenwerking met de Gemeente Oldenzaal en OBS de Linde in Oldenzaal een speelplek ingericht voor de onderbouw. Met het beschikbare budget dacht de school aan een combinatie van 2 vloeren, trap en glijbaan..

Met onze betaalbare speeltoestellen was er echter binnen de beschikbare ruimte veel meer mogelijk! Bankjes onder de vloer en voila ook een speelhuisje en ja aangezien de ruimte openbaar is gelijk ook maar meer uitdaging voor de buurt! Kom naast het klimmen en glijden ook maar hangen aan het uitdagende hangelement.. wie durft?

De gemeente Oldenzaal, school en wij zijn erg tevreden over het toestel en de samenwerking. De wens is uitgesproken om met de uitvoering van het nieuwe speelbeleid meer toestellen te willen gaan inzetten!

Meer informatie over dit product

Basisschool Doekes

Project: Schoolplein Doekesschool

Vraag: Wij zoeken een klim-hang-klauter toestel waarop minimaal 20 kinderen kunnen spelen en dat uitdagend is voor de bovenbouw

Onze oplossing:Met bovenstaande vraag kwam conciërge Jan Veurink van de Doekesschool in Hardenberg bij LuduQ. Samen zochten we een groot speeltoestel uit met een vloerhoogte van 150 cm. De kinderen kunnen nu heerlijk klimmen, hangen en klauteren en er zijn zelfs draaiende wielen op 210 cm van de grond! Echt hoog dus.

De school koos voor het speeltoestel in transparante kleuren, maar er zijn ook andere kleuren mogelijk. Zo koos basisschool De Wingerd in Nijverdal voor een soortgelijk toestel in rood-geel.

Meer informatie over dit product

Camping Oldemeyer

Project: Indoor Summer Play

Vraag: Wij willen de speelactiviteiten voor kinderen uitbreiden en zijn op zoek naar een goede invulling voor een indoor speelplek.

Onze oplossing: Men wilde de campingwinkel veranderen in een indoor speelplek: IndoorSummerPlay. Belangrijk: het speeltoestel moet ook voor buiten geschikt zijn. In samenwerking met het Keurmerk Instituut hebben wij invulling gegeven aan de oude winkelruimte. Resultaat: een groot toestel voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.  Op het toestel kunnen 25 kinderen tegelijkertijd spelen. Aangezien het een indoorhal betreft, moesten wij aan een aantal eisen voldoen; geen stopcontacten of obstakels aan de zijkant en het toestel is uitgerust met een informatiebordje. Het toestel is tevens voorzien van het spelletje kruisje nulletje. Aan de zijkant zijn bankjes voor de ouders. De indoor speelplek is ideaal als het weer niet mee zit.

Meer informatie over dit product

Speelplaats COA Zutphen

Project: Speelruimte bij COA in Zutphen aanleggen.

Vraag: Wat is mogelijk om in een ruime week te regelen?

Oplossing: In samenwerking met Donkergroen uit Hengelo heeft LuduQ de buiten speelruimte bij de COA in Zutphen mogen realiseren.  LuduQ kwam voor de opdracht in aanmerking vanwege de snelle levertijd. Binnen 3 weken na het eerste contact met Donkergroen, heeft LuduQ een 10-tal speeltoestellen geplaatst.

De voorbereidingen aan de cunetten was al in volle gang, de beschikbare ruimte derhalve al definitief. Meedenken, overleggen.. wat is mogelijk om in een ruime week te regelen! Een greep uit de geplaatste speeltoestellen: een 3-tal veer elementen, klim-glijcombinatie, vrijstaande glijbaan, een 2-tal klimnetten, speelhuis, evenwichtsbalk. Aansluitend heeft Donkergroen kunstgras aangebracht onder de speelplekken.

Logo COA

Meer informatie over dit product

As Siddieq West

Project: Pleininrichting IBS As Siddieq

Vraag: Pleininrichting inzake de onderbouw voor de IBS As Siddieq in Amsterdam West

OplossingWat is het fijn om vertrouwen te krijgen.. vertrouwen van Redouan Boudil (Manager Noorscholen). Na mooie projecten in Hilversum en Utrecht kwam eind 2016 de vraag om mee te denken voor een pleininrichting inzake de onderbouw voor de IBS As Siddieq in Amsterdam West.

Het totale project is door LuduQ uitgevoerd.. van ontwerp, voorbereiding, montage en ondergronden… alles op het binnenplein door de school en smalle deuren. 

Project gerealiseerd in de eerste 3 weken van de schoolvakantie 2017

Redouan en Latifa Oakki (directeur) hebben gekozen voor de kleur combinatie teal-paars- oranje.

As-Siddieq logo - LuduQ speeltoestellen

Meer informatie over dit product