Robinia Speeltoestellen, natuurlijk en duurzaam!

In een natuurlijke omgeving wordt vaak gekozen voor de Robinia speeltoestellen. Deze houten speeltoestellen vormen één geheel met het groen waarin ze geplaatst worden. De combinatie met touwen en boomschors bodembedekking maken het plaatje compleet.
Wat duurzaamheid betreft van de Robinia speeltoestellen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Robinia hout wordt op een verantwoorde manier verbouwd, gekapt en verwerkt. Daarnaast staat dit Europese hardhout garant voor jarenlang speelplezier met minimale onderhoudswerkzaamheden.

Robinia, in Nederland ook wel Acacia genoemd, heeft de duurzaamheidsklasse 1. Het gedijt uitstekend in een vochtige omgeving en is goed bestand tegen houtrot en insecten. Geïmpregneerd paalhout gaat minder lang mee dan Robinahout, Robinia concurreert met de hardhoutsoorten als meranti en teak.

Robinia speeltoestellen zijn uniek door de grillige groei van de boom. Deze vormen van het hout blijven behouden bij het maken van een houten speeltoestel. Het Robinia hout groeit vrij snel en heeft een ruwe bast. Ondanks de gegroefde bast van deze, vaak meerstammige boom, zijn de uitlopende takken vrij kaal en doornig.
De staanders van de speeltoestellen hebben hierdoor een natuurlijke vorm, vaak zijn deze wat hobbelig en nooit recht!

Diverse soorten Robinia speeltoestellen

Na de bewerking en behandeling van het Robinia hout kunnen er diverse houten speeltoestellen van gemaakt worden. De bekendste Robinia speeltoestellen zijn de klim- en balanceertoestellen, maar ook een combinatiespeeltoestel met meerdere uitdagingen kan van Robinia gemaakt en geleverd worden.

Palen van Robinia speeltoestellen kunnen rechtstreeks in de grond geplaatst worden. Na het schillen en drogen van het hout is het uitstekend bestand tegen weersinvloeden en is het vochtbestendig. Hierdoor heeft een houten speeltoestel een lange levensduur. Voor het onderling bevestigen van de balken en touwen is roestvrij staal gebruikt, duurzaam en sterk. Bijgeleverde en gemonteerde touwen zijn gewapend, gaan erg lang mee in het gebruik en zijn behoorlijk vandalismebestendig.

Een Robinia speeltoestel past altijd!
Wilt u weten of een Robinia houten speeltoestel geschikt is voor uw camping, recreatiegebied, speeltuin of schoolplein? Waarschijnlijk wel, maar daar gaan we graag met u over in gesprek!