SPEELTOESTELLEN OPENBARE RUIMTE

METALEN SPEELTOESTELLEN VOOR OPENBARE RUIMTE

HOUTEN SPEELTOESTELLEN VOOR OPENBARE RUIMTE

Speeltoestellen voor Openbare Ruimte:
Veiligheid en Kwaliteit Gegarandeerd

Speeltoestellen in de openbare ruimte vormen een essentieel onderdeel van een gezonde en actieve leefomgeving voor kinderen. Het is echter van groot belang dat deze speeltoestellen voldoen aan strenge veiligheidseisen en normen. In dit artikel bespreken we de cruciale aspecten met betrekking tot speeltoestellen voor de openbare ruimte, met de nadruk op veiligheid, keurmerken, valondergronden en benodigde vrije ruimte.

Veiligheid voorop: Keurmerken en Keuringsrapporten

Bij de aanschaf van speeltoestellen voor de openbare ruimte is veiligheid een prioriteit. Gemeentes en instanties streven naar speelomgevingen waar kinderen onbezorgd kunnen spelen en ontdekken. Een essentieel aspect van veiligheid is het selecteren van speeltoestellen met de juiste keurmerken.
 
Een keuringsrapport van een professioneel keuringsinstituut geeft aan dat het speeltoestel grondig is getest op veiligheid en functionaliteit. Het waarborgt dat het toestel voldoet aan de geldende normen en eisen. Gemeentes dienen te letten op deze keuringsrapporten bij de aanschaf en plaatsing van speeltoestellen in de openbare ruimte.
 
 
Bekijk onze rvs producten
Klein kleurrijk klimtoestel met roestvrij stalen glijbaan op rubberen tegels - Klimtoestellen met glijbaan - Speeltoestellen - LuduQ speeltoestellen

Valveiligheid en Valhoogte: Belangrijke Overwegingen

 
Een van de cruciale aspecten van de veiligheid van speeltoestellen is valveiligheid. Een goede valondergrond is essentieel om letsel bij eventuele valpartijen te minimaliseren. Daarom moeten speeltuinen in de openbare ruimte beschikken over een valondergrond die voldoet aan de juiste normen.
 
De valhoogte, de hoogte waarvan een kind kan vallen, speelt hierbij een grote rol. Afhankelijk van de valhoogte moeten er specifieke veiligheidsmaatregelen worden genomen om letsel te voorkomen. Het is van belang dat speeltoestellen zo worden geplaatst dat kinderen veilig kunnen spelen zonder het risico op ernstige verwondingen.
 
 

Benodigde Vrije Ruimte en Professionele Speeltoestellen

 
Bij het plaatsen van speeltoestellen in de openbare ruimte is het noodzakelijk om de benodigde vrije ruimte rondom het toestel te overwegen. Deze ruimte is van belang om te zorgen voor een veilige speelomgeving waarin kinderen vrij kunnen bewegen zonder obstakels of andere gevaren.
 
Het gebruik van professionele speeltoestellen die voldoen aan de richtlijnen van erkende keurmerkinstituten is hierbij van groot belang. Deze toestellen zijn ontworpen en getest met het oog op maximale veiligheid en duurzaamheid, waardoor kinderen veilig en met plezier kunnen spelen.
 
Resume; speeltoestellen voor de openbare ruimte moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Het is essentieel dat gemeentes zorgvuldig letten op keurmerken, keuringsrapporten, valveiligheid, valhoogte, benodigde vrije ruimte en het gebruik van professionele speeltoestellen. Hierdoor kunnen we een veilige en speelse omgeving creëren waar kinderen zich volop kunnen ontwikkelen en genieten van hun speeltijd.
MEER SPEELTOESTEL VOOR HETZELFDE GELD!

LuduQ onderscheidt zich als een compacte organisatie met minimale overheadkosten en kosteneffectieve inkoopkanalen. Dit betekent niet dat wij hogere prijzen hanteren dan onze concurrenten; integendeel, dit voordeel delen wij graag met onze gewaardeerde klanten – met u dus! Dit wordt direct duidelijk wanneer u een offerte aanvraagt voor een speeltoestel op het schoolplein van uw onderwijsinstelling. Ons credo is eenvoudig: u krijgt meer speeltoestellen binnen hetzelfde budget. Dit opent vaak de deur voor extra toevoegingen zoals een duikrek, veerelement of een uitgebreider speeltoestel.

Bij LuduQ heeft u de mogelijkheid om een speeltoestel voor uw schoolplein te bestellen, dat wij binnen Nederland op uw locatie afleveren en zelf professioneel monteren. Natuurlijk bieden wij ook een betaalbare totaaloplossing voor speeltoestellen op uw schoolplein. Dit omvat de levering, montage met de benodigde verankering, en het aanleggen van de ondergrond met verschillende valbeschermingsmogelijkheden. Indien gewenst kunnen wij tevens een oud toestel vakkundig demonteren en afvoeren.

Offerte of info aanvragen?
Regenboogkleuren speeltoestel voor openbare ruimte op speelplaats
Houten speeltoestel voor schoolplein of speeltuin