Houten Robinia kabelbaan

 3.190,00 excl. btw
 4.519,00 excl. btw

Eyecatcher: Robina Kabelbaan

Eén van de favorieten van kinderen op een speelplaats; de Robinia kabelbaan. Deze prachtige houten kabelbanen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes. In de meest uitgebreide opstelling is bijna 25 meter lang. De Robinia kabelbaan is verkrijgbaar met en zonder plateau. Door gebruik te maken van een verhoging en een plateau zit er meer snelheid in de kabelbaan. Uiteraard moet er wel hoogteverschil zijn of gecreëerd worden te kunnen glijden.

Indien gewenst, bijvoorbeeld door beperktere ruimte, kunnen de houten kabelbanen ingekort worden tot 15 meter. De Robinia kabelbaan heeft een natuurlijke uitstraling waardoor hij uitstekend te plaatsen is in een groene omgeving, zonder dat dit afbreuk doet aan het groene gevoel. Het natuurlijke materiaal is duurzaam, ijzersterk en gaat jaren mee. Gaaf om te combineren met water, zand en groen.

Houten kabelbaan op grasveld - Houten kabelbanen - Robinia houten speeltoestellen - LuduQ speeltoestellen
Houten kabelbaan Robinia

Veilige kabelbanen van Robinia

De Robinia kabelbaan wordt gemaakt van Robiniahout, een hardhoutsoort dat afkomstig is uit Europese bossen. Het is oersterk en concurreert qua duurzaamheid met tropische hardhout. Voordeel van Robinia is dat het na de verwerking en droging erg goed bestand is tegen weersinvloeden en vochtige omstandigheden. Robinia hout leent zich uitstekend om toe te passen bij de kabelbanen, sterk, duurzaam en veilig!

Deze veiligheid is in speeltuinen erg belangrijk, voor de kinderen, maar ook voor u als exploitant of eigenaar van de Robinia kabelbaan en andere speeltoestellen. Houd er daarom rekening mee dat er echt voldoende ruimte moet zijn om een dergelijke kabelbaan te plaatsen. Daarbij kijken we niet alleen naar de plaatsingsruimte maar ook de valhoogte en vrije valruimte rondom het toestel. Een ongelukje zit in een klein hoekje, laat u daarom goed adviseren door onze productspecialist.

Eindeloos speelplezier met Robinia Kabelbanen

In veel gevallen wordt de Robinia kabelbaan gecombineerd met andere houten speeltoestellen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een parcours te maken in combinatie met de balanceren & klimmen speeluitdagingen. In dezelfde Robinia serie zijn houten stappaaltjes, veer- & wipelementen en speelhuisjes verkrijgbaar. Door meerdere toestellen te combineren ontstaat er een natuurlijk geheel. Geen enkele staander of ligger van Robiniahout is namelijk hetzelfde. Grillig, robuust en licht krommend hout wordt afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals gewapend touw en roestvrijstalen bevestigingsmaterialen.

De Robinia kabelbaan heeft nauwelijks onderhoud nodig. Na het plaatsen van het toestel ontvangt u een productmap waar onder andere het onderhoudsvoorschrift in staat. Bij het gebruiken van de Robinia kabelbaan komt er natuurlijk wel spanning te staan op de kabel en de Robinia staanders. Daarom is een goede verankering van de kabelbaan erg belangrijk. Qua duurzaamheid kan Robinia prima rechtstreeks in de grond geplaatst worden, in het geval van een kabelbaan zal er een extra betonnen fundering aangebracht moeten worden.

Benieuwd of de kabelbaan past in uw speeltuin, wilt u weten of er voldoende ruimte is en waar dit aan moet voldoen? Neem dan contact op met ons. We staan u graag te woord om u te voorzien van het juiste advies!

Offerte of info aanvragen?