Valondergronden & onderdelen

Montage van een klimtoestel met glijbaan op schoolplein - Klimtoestellen met glijbaan - Speeltoestellen - LuduQ speeltoestellen

Valondergronden – veilig spelen

Valondergronden zijn er in allerlei varianten. Rubbertegels en kunstgras zijn, naast zand en boomschorssnippers, de meest toegepaste ondergronden. De keuze voor een valondergrond is mede afhankelijk van de noodzakelijke demping. De voorschriften hieromtrent dienen gevolgd te worden om de veiligheid van spelende kinderen te kunnen waarborgen. Dat betekent overigens niet dat er nooit iets mis kan gaan als een kind uit of van een toestel valt, maar een valondergrond is een middel dat de schade beperkt.

De valhoogte is bepalend voor de valondergrond. Zowel het soort en de dikte van materiaal als de diepte van een laag zand of schors bepalen of de valondergrond geschikt is om onder een (speel)toestel te gebruiken. Onze specialist is goed op de hoogte van de richtlijnen. Deze richtlijnen voor valondergronden zijn soms complex en de specialist kan u precies vertellen waarom er bijvoorbeeld verschil zit in de valhoogte van zandsoorten. De korrel bepaalt de valhoogte. Bij kunstgras onder een speeltoestel is de demplaag bepalend voor de maximale valhoogte en bij rubbertegels is de dikte van de tegel wat dit bepaalt.

Onderdelen en onderhoud

Wanneer u een speeltoestel van LuduQ aanschaft krijgt u een onderhoudsvoorschrift meegeleverd. Hierin leest u hoe uw speeltoestel onderhouden dient te worden om de levensduur te verlengen. Toestellen met draaiende onderdelen hebben wat onderhoud nodig, dit volstaat meestal met een eenvoudige smering van de bewegende onderdelen. Scharnieren en kantelpunten dienen ook af en toe gesmeerd te worden. Qua onderhoud is dat ongeveer het enige dat noodzakelijk is. Mocht er onverhoopt een onderdeel kapot gaan of vernield worden dan kunt u bij LuduQ terecht. De productspecialist bespreekt met u de mogelijke oplossingen en kan u helpen aan de onderdelen voor het speeltoestel die vervangen moeten worden.

De meest voorkomende onderdelen voor schommels, onderdelen voor kabelbaan, accessoires voor speeltoestellen, doppen en kappen en bevestigingsmaterialen kunt u rechtstreeks via de website bestellen. Voor overige onderdelen, die niet op de website staan, dient u even contact op te nemen. We kunnen veel meer valondergronden en onderdelen leveren en na bestellen heeft u ze met een aantal dagen in huis.

Valondergronden en onderdelen. Veilig en compleet!

LuduQ is specialist in spelen! Naast een groot assortiment sport-, spel- en speeltoestellen, hebben we alle valondergronden en onderdelen in huis om een volledige sport- of speelplaats in te richten. Afhankelijk van de plaats en het gebruik van een toestel adviseert onze productspecialist een bepaalde valondergrond. Hij vertelt u hier graag meer over, want hoe bepaalt u nou of kunstgras geschikt is of dat u toch voor een rubbertegel moet kiezen? Als u veiligheid belangrijk vindt bent u bij LuduQ aan het juiste adres.

Is er een onderdeel defect van een speeltoestel of wilt u een uitbreiding? Wij bieden u de mogelijkheid om onderdelen rechtstreeks bij ons te bestellen. Helaas komt het ook voor dat door vernieling een speeltoestel onbruikbaar wordt. Kinderen kunnen dan bijvoorbeeld niet meer schommelen omdat de zitting vernield is. Wij kunnen deze onderdelen vrij snel leveren zodat de kinderen er minder last van ondervinden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact op met Luduq!