Nieuwe speeltoestellen voor de speelplaats van het COA in Zutphen

Montage klimtoestel met glijbaan aziel zoekers centrum zutphen - Klimtoestellen met glijbaan - Speeltoestellen - LuduQ speeltoestellen

Combinatie van goede kwaliteit met een snelle levertijd 

LuduQ heeft in samenwerking met Donkergroen uit Hengelo, de buitenspeelruimte bij de Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Zutphen mogen realiseren. Het COA in Zutphen wilde in een snelle tijd enkele nieuwe speeltoestellen plaatsen. Sterke punten van LuduQ zijn o.a. de snelle levertijd en scherpe prijzen, dit was dan ook de reden dat LuduQ in aanmerking kwam voor de opdracht. Binnen 3 weken na het eerste contact met Donkergroen, heeft LuduQ een 10-tal speeltoestellen mogen plaatsen.

Wat is er mogelijk om in ruim een week te regelen binnen ons budget? Dat was de vraag die het COA in Zutphen stelde aan LuduQ. Door de betaalbare speeltoestellen die LuduQ levert, krijg je meer speelplek voor hetzelfde budget. Na het overleg stond er binnen een week een nieuwe speelplek bij het COA. Donkergroen was volop bezig met het uitgraven van de stukken grond waar de speeltoestellen zouden komen, daardoor was de beschikbare ruimte eigenlijk  al bepaald. Een greep uit de geplaatste speeltoestellen: een 3-tal veer elementen, klim-glijcombinatie, vrijstaande glijbaan, een 2-tal klimnetten, speelhuis, evenwichtsbalk. Aansluitend heeft Donkergroen kunstgras aangebracht onder de speelplekken voor een goede val demping en lekker frisse uitstraling.

Ondergronden voor speelplaatsen

Bij speeltoestellen die een bepaalde hoogte hebben is het erg belangrijk om een goede en veilige ondergrond te hebben. Toestellen met een valhoogte van 60 cm of hoger is er een gecertificeerde ondergrond nodig. Je hebt keuze uit verschillende ondergronden. Een natuurlijk grasveld, valdempend zand (geen zandbakzand), fijn grind, boomschors, maar ook onderhoudsvrije rubberen valdempende tegels en veiligheidskunstgras. Elke ondergrond heeft een andere functie. Rubbervloer is de ideale ondergrond voor sportactiviteiten, omdat het erg veerkrachtig is. Boomschors zorgt ervoor dat het natuurlijk oogt. Wil je duurzaam en onderhoudsvrije ondergronden dan kun je een grindvloer toepassen. Voetbal, Hockey of een andere sport? Het maakt niet uit, kunstgras is voor veel soorten sport te gebruiken en is geschikt voor verschillende doelgroepen.

 

combinatietoestel met glijbaan  klimrek  veerelementen

Kippen veerelement  Glijbaan  Robinia evenwichtsbalk