Oude speeltoestellen in Enschede vervangen

Montage uitgebreid klimtoestel met verschillende elementen in park - Klimtoestellen - Speeltoestellen - LuduQ speeltoestellen

Stichting Enschedese Speeltuinen

SES staat voor Stitching Enschedese Speeltuinen. Het is een overkoepelend orgaan van alle 18 speeltuinen in Enschede. SES geeft leiding en draagt zorg over alle 18 speeltuinen, die verspreid liggen in de gemeente Enschede. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers worden er veel activiteiten georganiseerd en blijven de speeltoestellen langer in goede conditie doordat ze goed onderhouden worden.

Oude speeltoestellen vervangen.

Na het succes van de complete speeltuinrenovatie in speeltuin ‘t Mekkelholt in 2014, waarbij een klimtoestel is geplaats waar ongeveer 40 kinderen tegelijk op kunnen spelen. Ook is er een schommel voor gehandicapte en minder valide kinderen gemonteerd en een speeltreintje geplaatst. Jan Boers (facilitair manager SES speeltuinen) was onder de indruk van de mogelijkheden die LuduQ te bieden had ende  samenwerking met TnT. Hij kwam in april 2015 met de vraag of LuduQ mee wilde denken t Mekkelholt. Verder in het jaar 2015 en 2016 kwam SES nog met de vraag voor uitbreiding. Ze wilden dat er voor 6 van de 18 speeltuinen nieuwe speeltoestellen werden geleverd. Deze moesten groot en uitdagend zijn, zodat er veel kinderen tegelijk op kunnen spelen.

Overstappen naar duurzame speeltoestellen

In 2017 kwam SES met de vraag of er in 2 speeltuinen een aantal grote speeltoestellen vervangen konden worden. Dit was echter ook nodig. De eerdere speeltoestellen waren Robinia. Bij het ontwerpen van speeltoestellen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het hout van Robinia is de meest duurzame houtsoort in Europa. Het hout is zeer hard en slijtvast, vandaar heeft Robinia ook een keurmerk, omdat het wel veilig is. Dit kun je namelijk niet zeggen van alle houtsoorten. Robinia heeft levensduur van ruim 25 jaar. Toch hebben ze ervoor gekozen om het hout te vervangen voor metaal. Naast hout en kunststof is metaal enorm populair om speeltoestellen uit te maken. Metalen hebben het voordeel dat ze bestand zijn tegen roest. Hiervoor wordt een speciale coating aangebracht. Nog een voordeel is, dat de coating een vrolijk kleurtje heeft.

combinatie speeltoestellen met glijbaan speeltoestellen klimtoestel Londen combinatie speeltoestellen met glijbaan speeltoestellen klimtoestel Londen