Uitdagende klimtoestellen geplaatst in speeltuinen Enschede

uitdagende-klimtoestellen

Uitdagende klimtoestellen geplaatst in speeltuinen Enschede

In 2015 heeft LuduQ voor de Stichting Enschedese Speeltuinen (SES) mogen meehelpen om speeltuin ‘t Mekkelholt te renoveren. SES is een overkoepelend orgaan van achttien speeltuinen in Enschede. Jan Boers van SES vroeg ons destijds of wij mee wouden denken over de inrichting van speeltuin ‘t Mekkelholt. In samenwerking met Jan Boers hebben wij het project opgepakt, en is de speelplek in Enschede voor een groot gedeelte op de schop gegaan. Het resultaat: uitdagende klimtoestellen voor kinderen op ‘t Mekkelholt. Er is  o.a. een klimtoestel geplaatst, een schommel voor gehandicapte en mindervalide kinderen, en een speeltreintje. In april 2015 is het een speelplek geworden waar kleine kinderen en mindervalide kinderen kunnen spelen. De geleverde speeltoestellen blijken een erg groot succes te zijn!

Succes ‘t Mekkelholt herhalen

Jan Boers had voor 2016 ook nog grootse plannen om twee speeltuinen te voorzien van uitdagende klimtoestellen en klim-glij combinaties. Dit keer ging het om de speeltuinen ‘t Stadsveld en speeltuin Glanerbrug te Enschede. Na een kleine zoektocht, weet Jan Boers het zeker: “Ik zou gek zijn om het succes van ’t Mekkelholt niet te gaan herhalen voor de speeltuin ’t Stadsveld en speeltuin Glanerbrug”. Zodoende kwam de zoektocht van Jan Boers bij LuduQ speeltoestellen uit en hebben we wederom de handen ineen geslagen.

Almere

In 2016 zijn in beide speeltuinen het speeltoestel ‘Almere’ geplaatst. De Almere is een combinatietoestel waar ongeveer 40 kinderen tegelijk op kunnen spelen. Dit toestel is vervaardigd van duurzame veilige materialen. Met de fantasie van de kinderen is het combinatietoestel ook een huisje of een andere denkbare fantasie.

London

Bij speeltuin ‘t Stadsveld is eveneens het toestel ‘London’ geplaatst. Het toestel London is een grote favoriet van Jan Boers. Inmiddels wordt dit unieke klim-draai-hang combinatie toestel al in vier speeltuinen naar volle tevredenheid gebruikt. Een écht compleet en uitdagend speeltoestel met vele speelmogelijkheden voor kinderen.

Uitdagende klimtoestellen   Uitdagende klimtoestellen  Uitdagende klimtoestellen