Mulitifunctionele speeltuin voor RKSV Vogido

Banner LuduQ speeltoestellen

Multifunctionele speeltuin voor RKSV Vogido

In het voorjaar van 2016 heeft er bij voetbalvereniging CVV Sparta Enschede een succesvolle inrichting plaats gevonden van de buitenspeelruimte. Na deze succesvolle inrichting kwam er een volgende vraag van een grote voetbalvereniging uit Enschede: RKSV Vogido. Op uitnodiging van Thijs Vaneker is in samenwerking met LuduQ een plan uitgewerkt om van de buiten(speel)ruimte bij RKSV Vogido een uitdagende speelontmoetingsplek te maken. Het moest een multifunctionele speeltuin worden die voldoet aan de eisen en bruikbaar is voor de hele buurt.

Inrichting speeltuin

Om de ambities van voetbalvereniging RKSV Vogido waar te maken heeft LuduQ meegeholpen om een prachtige speeltuin op het sportcomplex in te richten. Het plan voor de aanleg: een uitdagende speelontmoetingsplek naast het terras, rondom de bomen, van het clubgebouw van RKSV Vogido. Met veel passen en meten, hulp van vrijwilligers, is de eerste en de grootste fase gerealiseerd.

Speelfuncties

Op het sportcomplex zijn verschillende toestellen voor de kinderen geplaatst. Onze montageploeg heeft in de speeltuin een klim- en glijcombinatie, een duikelrek, een schommel, een draaitoestel en een veerelement met 4 zitjes geplaatst. Het is een multifunctionele speeltuin geworden waar de kinderen kunnen schommelen, duikelen, draaien, glijden, klimmen en hangen. LuduQ heeft de wens van de kleine kinderen vervuld: een speeltoestel met glijbaan en een trapopgang. Tevens is er ook aan de (mindervalide) kinderen gedacht. In de speeltuin is de ‘Bonn’ geplaatst. Dit is een (mindervaliden) spelwand met 3 elementen, zodat ook de (mindervalide) kinderen, kunnen spelen met hun speelkameraadjes op het sportcomplex van RKSV Vogido.

Uitbreiding multifunctionele speeltoestel

In het voorjaar van 2017 volgt nog een uitbreiding aan het multifunctionele speeltoestel. Het toestel zal compleet gemaakt worden met een heuse ‘rondgang’ in klauteren en hangen voor de oudere jeugd. Met trots kijken we terug op een prachtig project. We kijken nu al uit naar de uitbreiding in het voorjaar van 2017.

Multifunctionele speeltuin Multifunctionele speeltuin Multifunctionele speeltuin Multifunctionele speeltuin

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.